Prečo konzumovať celozrnné obilniny?
Obilniny sú v dnešnej dobe veľmi známou potravinou, veď napokon už naši predkovia ich poznali. Zatiaľ však veľmi malé percento populácie ukrýva v svojich potravinových zásobách obilniny vo forme celého zrna. Prečo by tam mali byť? Aké sú ich prínosy? Čo všetko dokážu?
Ako používať hrašku - zdravé obaľovanie
Hraška už podľa svojho názvu vystihuje jej hlavnú zložku. Hraška je jemná ochutená hrachová zmes, ktorá výborné nahradí klasický trojobal. Na rozdiel od neho je zdravá, bohatá na vlákninu, horčík a zinok. Neobsahuje lepok ani cholesterol. Pracuje sa s ňou veľmi jednoducho a výborne chutí.
Očista pečene
Pečeň je najväčším vnútorným orgánom v tele. Pečeň je často nazývaná aj čističkou, vďaka svojej funkcii detoxikácie a filtrácie. Prejedanie, alkohol, lieky, no najmä vyprážané jedlá, mäso a nekvalitné tuky môžu viesť k preťaženiu pečene. Ako si urobiť očistu tohto dôležitého orgánu?
Aké robíme chyby pri očistách?
Očisty sú v dnešnej dobe veľmi populárne, nájdete o nich množstvo informácii. Sú však naozaj také účinné a zdravé ako sa hovorí? Ktorá očista je naozaj pre mňa vhodná? Prinášam vám zoznam základnych omylov, ktorých sa ľudia dopúšťajú pri očistách.
Ako používať ume ocot
Umeocot má v kuchyni množstvo využitia, no takisto aj v domácej lekárni. Tento fialový slano-kyslý mok vám zmení energiu jedla na výrazne uzdravujúcu. Nemal by chýbať v žiadnej domácnosti, hlavne u tých bežných konzumentov. Ako s nim narábať a kde všade ho použiť sa dozviete v článku.
Prečo používať ume ocot
Umeocot je vyrobený zo slaných kvasených sliviek umeboshi. Má svetlo fialovú farbu a slano-kyslú chuť. Málo ľudí o ňom vie, no možno keď spoznáte jeho silu, pribudne do špajze aj vám. S octom nemá nič spoločné a jeho liečivý efekt dokáže nahradiť množstvo chemických liečiv. Zistite prečo.