Hraška už podľa svojho názvu vystihuje jej hlavnú zložku. Hraška je jemná ochutená hrachová zmes, ktorá výborné nahradí klasický trojobal. Na rozdiel od neho je zdravá, bohatá na vlákninu, horčík a zinok. Pracuje sa s ňou veľmi jednoducho a výborne chutí.
Použitie
Obaľovanie
Najčastejšie sa hraška používa na obaľovanie. Môžete v nej obaľovať mäso, ryby, akékoľvek vegetariánske náhrady mäsa (robi mäso, tempeh, tofu, a i.) či rôznu zeleninu.
Postup: najprv obalíme potravinu v suchej hraške /ak je to potravina suchšia, ako napr. zelenina, tak ju predtým trochu namočíme/. Následne si vytvoríme husté cestíčko - zmiešame hrašku s vodou - a obalíme potravinu v nej. Takto pripravenú potravinu vyprážame na oleji. Pozrite si recept na zdravé rezne.
Zahusťovanie
Hrašku môžete použiť aj na zahusťovanie. Používa sa presne tak ako múka, stačí ju prisypať podľa potreby. Múku môže nahradiť úplne alebo čiastočne /dajú sa kombinovať/. Zahusťovať môžete rôzne polievky, omáčky, či šťavy.
Rada na záver
Hraška je v porovnaní s trojobalom oveľa zdravšou formou. Ak aj patríte k ľuďom, čo si robia radi klasické rezne, urobte aspoň kompromis pri obaľovaní. Telo sa vám odvďačí.