Ako si pripraviť pomazánku
Na konzultáciach dostávam otázku „Ako si pripraviť dobrú pomazánku“ veľmi často. A keďže odpoveď na ňu je veľmi jednoduchá, tak som sa rohodla ju s vami zdielať. Takto pripravenú pomazánku môžete použiť na kvalitný kváskový chlebík, prípadne do raňajkovej kaše alebo s nakrájanou zeleninou.
Fazuľová pomazánka
Pomazánky má rád každý. No nie všetky patria k tým najzdravším. Prinášam vám ďalšiu z mojich obľúbených, ktorej príprava ako je u mňa zvykom nezabere veľa času. Fazuľová pomazánka vyživí hlavne vaše obličky a močový mechúr. Použiť ju môžete v raňajkovej kaši alebo s ľanovo-sezamovými krekrami.
Hummus - obľúbená pomazánka všetkých
Hummus patrí jednoznačne k obľúbeným pomazánkam. Jednoduchá príprava, výborná chuť. Jeho základom je strukovina cícer a pasta Tahiny, všetko ostatné sa dotvára podľa preferencií. Vďaka hummusu vyživíte najmä svoj žalúdok a slezinu.
14 otázok, ktorými nedáme vegetariánom pokoj
Keď sa rozhodnete jedného dňa, že nebudete jesť mäso, prípadne žiadne živočíšne produkty, pripravte sa na to, že sa stanete terčom rôznych posudzovaní či hodnotení. Nie je to vždy ľahké. Hlavne keď to počúvate aj po rokoch a stále od tých istých ľudí. Je zopár otázok, ktoré sa asi ľuďom nikdy nezunujú a poviem vám, niekedy je ťažké ich ustáť aj pre skúseného jógina.
Delená strava - správne či nesprávne kombinácie jedál
O delenej strave ste už určite počuli. Častokrát sa volí ako forma diety. No v skutočnosti je to jeden z veľmi dôležitých faktorov pri našom zdraví. Ako vplývajú jednotlivé nesprávne kombinácie jedál na naše telo? Čo s čím áno a čo s čím nie?
Kam posielame svoje nadávky
Určite ste už veľakrát počuli o sile slova. No možno ste sa nikdy nezamysleli nad tým, čo vyjadríte nadávkou a aké to môže mať následky. Kam smerujú skutočne vaše nadávky? Keď zistíte, ako veľmi môžete nimi ovplyvniť svoje zdravie, budete prekvapení.