Raňajky - hlavné jedlo dňa
Dnes sú raňajky veľkou polemikou. Raňajkovať či neraňajkovať? A ak áno, tak čo? Ak sa na túto tematiku pozrieme z pohľadu zdravia, odpoveď je rozhodne áno. Ako by teda mali vyzerať vaše raňajky? Na čo si máte dávať pozor a aké sú základné zásady, ktoré by ste mali dodržiavať?
Ovsená kaša s humusom
Ovos patrí k obľúbeným zrnám najmä u žien. Častokrát sa však využíva najmä v podobe vločiek. Celé zrno vám však prinesie oveľa viac úžitku pre vaše telo ako vločky. Ovos má prirodzene sladkú chuť, zvýraznenú dlhým varením. Vďaka nemu vyživíte hlavne svoj žalúdok a slezinu. Takýto pokrm je ideálny na raňajky.
Ľadová kráľovna - zmrzlina
Nedávno som zaregistrovala na facebooku, že sa koná festival v jedení zmrzliny, čo v preklade pre mňa znamená „hromadné ničenie zdravia“. Zmrzlina patrí svojím zložením k najnezdravším potravinám, ktoré ľudstvo vymyslelo. Prečo? Rozoberme si to podrobnejšie.
Hrachová polievka
Ľudia väčšinou poznajú hrach zelený a oveľa menej varia z hrachu žltého. Žltý hrach je sladší ako zelený a sú z neho výborné polievky, či nátierky. Na prípravu tejto polievky nepotrebujete veľa. Vyživíte vďaka nej svoj žalúdok, slinivku a slezinu.
Zdravá praženica
Praženica patrí k tradičným nedeľným raňajkám. Tá klasická je však pre telo veľmi náročná na trávenie. Vyskúšajte si urobiť zdravú, vegánsku variantu. Príprava je ako vždy veľmi jednoduchá a rýchla. Vyživíte vďaka tomu svoju pečeň a žlčník.
"Vepřo, knedlo, zelo"
„Vepřo, knedlo, zelo“ pozná určite každý. Klasická príprava tohto pokrmu je však pre telo riadne nezdravá bomba. Ak sa nechcete tejto dobroty vzdať a zároveň nechcete svojmu telu ubližovať, vyskúšajte zdravú formu tohto receptu. Takéte zdravé „Vepřo, knedlo, zelo“ vám vyživý vašu pečeň a žlčník.