"Vepřo, knedlo, zelo"

„Vepřo, knedlo, zelo“ pozná určite každý. Klasická príprava tohto pokrmu je však pre telo riadne nezdravá bomba. Ak sa nechcete tejto dobroty vzdať a zároveň nechcete svojmu telu ubližovať, vyskúšajte zdravú formu tohto receptu. Takéte zdravé „Vepřo, knedlo, zelo“ vám vyživý vašu pečeň a žlčník.

Ingrediencie

Kapusta ("zelo")

  • 1 menšia hlávka červenej kapusty
  • 1 červená cibuľa
  • 2 PL ryžového sladu (prip. podla chuti)
  • rasca celá
  • ume ocot
  • sezamový olej

Kukurično-pšenový knedlík ("knedlo")

  • 1 šálka pšena
  • 1 šálka kukuričnej polenty (krupice)
  • 4 šálky vody
  • soľ
  • riasa Arame

Tempeh ("vepřo")

  • údený tempeh
  • sezamový olej

Postup

Kapusta ("zelo")

  1. Kapustu nakrájame na tenké pásiky alebo nastrúhame na strúhadle.
  2. Na oleji speníme cibuľu, jemne osolíme a pridáme ryžový slad - chvíľu dusíme.
  3. Potom pridáme kapustu, rascu, podlejeme vodou a dusíme domäkka.
  4. Ak je potrebné, zahustíme kukuričným škrobom.
  5. Na záver dochutíme umeoctom.

Kukurično-pšenový knedlík ("knedlo")

  1. Kukuričnú krupicu na noc namočíme, ráno dáme do hrnca, zalejeme namáčacou vodou a privedieme k varu.
  2. Potom pridáme prepláchnuté pšeno, soľ a riasu Arame.
  3. Varíme 40 minút na miernom ohni, prípadne v tlakovom hrnci.
  4. Po dovarení dobre premiešame a zmes vlejeme do vlažnou vodou opláchnutej formy na srnčí chrbát.
  5. Necháme stuhnúť a vychladnúť. Potom krájame.
  6. Pre dochutenie môžeme použiť sójovú omáčku Tamari, prípadne opiecť knedlíky na panvičke na oleji.

Tempeh ("vepřo")

  1. Tempeh prekrojíme napoly pozdĺž a potom ešte na polovicu.
  2. Opečieme na oleji.

Ďalšie články v kategórii

Recepty

Červená šošovica s pečenou zeleninou

Nemáte navarenú strukovinu? Nevadí, červená šošovica vás vždy zachráni. Jej príprava je veľmi rýchla a ako jediná nepotrebuje namáčanie. Uistite sa preto, že ju vždy budete mať po ruke. K tomu jednoduchá zeleninka, zrno a výživný recept je na svete.

Kategória
Recepty
11.5.2020
Čítať ďalej→

Šošovicová polievka

Kto by nemal rád šošovicovú!? Táto je veľmi jednoduchá a väčšinu surovín máme stále doma. Polievočka je výborná na večeru, na zahustenie si môžete do nej pridať zrno. Vyživí najmä našu slezinu a celé trávenie, no takisto posilní obličky.

Kategória
Recepty
10.5.2020
Čítať ďalej→

Učím sa od najlepších
odovzdávam to najlepšie

Akreditovaný terapeut metódy Cesta
Conscious company ltd., UK
Inštruktor jogy 1. kvalifikačného stupňa
Európska jogová akadémia, SR
Terapeut tradičnej čínskej medicíny
Akadémia tradičnej čínskej medicíny
Plant-based nutrition certificate program graduate
T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, eCornell, USA
Môj hlad po poznaní je neutíchajúci. Okrem vyššie uvedených certifikovaných programov som absolvovala stovky kurzov v oblasti seba rozvoja a zdravia. A stále absolvujem. V minulosti som tiež pracovala vo farmaceutickom priemysle, kde som mala možnosť vzdelávať sa u viacerých uznávaných lekárov v oblasti gynekológie, urológie, imunológie a dermatológie. Svoje poznatky som následne odovzdávala na mnohých konferenciach a prednáškach pre odbornú verejnosť.
Systemické konštelácie
Počatie a gravidita v čínskej medicíne
Nutričné poradenstvo a výživa
Tantra a zdravá sexualiita
Telové odzbrojovanie
Master lover online course
Self cervix, Being a lover
Kurzy Yoni masáž, Lingam masáž, Yoni vajíčko
Kurzy Ženská ejakulácia, Ženský orgazmus, Bondage, Vaginálne mapovanie a odzbrojovanie
Trauma release
Zdravé varenie - Makrobiotika, vegánska, vegetariánska a raw strava, strava podľa 5 elementov
Alternatívne smery - homeopatia, ajurvéda, meditácie, fytoterapia, naturopatia, očistné metódy, smiechoterapia, muzikoterapia
Masážne terapie - Reflexná terapia, su-jok terapia, shiatsu
Biológia ľudského tela a anatómia
Ženské semináre
Pobyt v tme
Mindfullness, Osho meditácie
Samovzdelávanie