V článku Prečo používať ume ocot sa môžete dočítať o množstve výhod tohto produktu. Ako s nim však pracovať? Kde ho použiť?
Ranný zásaditý nápoj
1 čl ume octu zmiešajte v 1,5dcl vody. Podľa toho, ako ste zimomraví, si zvoľte teplotu vody, odporúčam použiť izbovú teplotu. Takýto nápoj je výbornou náhradou za vodu s citrónom.
Dochutenie zeleniny
Bežne ľudia používajú na dochucovanie surovej zeleniny soľ. Tepelne neupravená soľ je však anorganickým minerálom, ktorý naše telo nevie spracovať. Preto odporúčam používať namiesto toho umeocot. Prelejte si ume ocot do rozprašovača /ale nemusí byť/, pripravte si zeleninu a tú postriekajte týmto zázrakom. Nechajte chvíľku odstáť a potom konzumujte. Čím dlhšie necháte zeleninu takto odstáť, tým viac enzýmov a tepla z nej získate. Umeocot spustí fermentačný proces, ktorý má množstvo pozitívnych účinkov. Podrobnosti o fermentácií a pickles si môžete prečítať tu.
Náhrada soli do polievky
Veľa ľudí používa umeocot ako náhradu soli do polievky, pre svoju výraznú slano-kyslú chuť. Takto pripravená polievka vysoko naberie na uzdravujúcej energii. Prečítajte si, prečo je dobré variť polievky.
Prvá pomoc
Ak máte akékoľvek tráviace problémy, použite ume ocot ako prvú pomoc. Buď si urobte nápoj, ako je napísané vyššie alebo iba zjedzte 1 čl umeoctu. Čím závažnejšie problémy máte, tým si môžete množstvo umeoctu zvyšovať až do úrovne 1 pl. Liečivý efekt zvýraznite ak si umeocot primiešate do zeleného jačmeňa.
Rada na záver
Nepodceňujte silu ume octu, kľudne ho používajte aj každý deň.