Plnený kapustný list
Plnené kapustné listy sú známe na Východnom Slovensku pod názvom Holúbky. Tam som sa ich naučila jesť aj ja ako malá, akurát v trošku inej /mäsovej/ variante. Prinášam vám ich zdravšiu verziu, vďaka ktorej vyživíte svoju pečeň, žalúdok, no i hrubé črevo.
Knihy pre dušu a telo
Častokrát sa ma ľudia pýtajú, kde beriem inšpiráciu, kde som získala svoje vedomosti či akou knihou/seminárom majú začať. Rozhodla som sa podeliť s vami o zoznam literatúry, ktorá by nemala podľa mňa chýbať v žiadnej knižnici. K mnohým z týchto kníh sa dodnes s radosťou vraciam a čítam ich opakovane.
Pečené hokaido
Musím vás upozorniť, že tento recept je prudko návykový. Pečené hokaido si obľúbi každý! Recept je veľmi jednoduchý a jedlo je neodolateľné. Prirodzene sladká chuť hokaida vám vyživí vaš žalúdok a slezinu, no zároveň pečením podporíte svoje obličky.
Chrípková sezóna - mýtus alebo fakt?
Sú tri obdobia v roku, kedy sú ľudia najčastejšie chorí. Po Vianociach, po Veľkej noci a po lete. A viete prečo? Určite nie preto, že je chrípková sezóna, či epidémia. Všetky tieto obdobia majú totiž spoločných menovateľov – nekvalitnú stravu, prejedanie sa, menej pohybu a hlavne výrazne zvýšený príjem cukru. Čo sa s tým dá urobiť?
Strava podľa piatich elementov
Každý máme v svojom tele 5 elementov (alebo zamestnancov), ktoré potrebujú určitú výživu (alebo motiváciu či odmenu) – element Drevo, Oheň, Zem, Kov a Voda.Každá jedna potravina, tepelná úprava, farba, chuť, dokonca i fáza dňa či ročné obdobie ovplyvňuje určitý element. To či bude tento vplyv vyživujúci alebo naopak deštrukčný závisí od stravy, ktorú konzumujete.
Veselá šošovica
Aj obyčajná šošovica sa dá uvariť veľmi chutne. Tento recept je prirodzene sladký, no pritom nepoužíva žiaden cukor. Veselosť vám dodá svojou výraznou chuťou. Konzumáciou takejto dobroty podporíte svoj žalúdok, slezinu a pečeň.