Ingrediencie
- 2 ks údený tempeh
- 200 g jazmínová ryža
- 1 ks hlávková kapusta
- 1 ks cibuľa
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- himalájska soľ
- sezamový olej
- 1l 100% paradajková šťava
Postup
- Z kapusty vyrežeme hlúb a zbytok dáme variť do vriacej vody.
- Ako listy mäknú, postupne ich orezávame a kapustu dáme späť do vriacej vody, až kým neorežeme posledné listy.
- Ryžu umyjeme a dáme ju variť na 5 minút, scedíme a necháme vychladnúť.
- Do ryže pridáme nastrúhaný tempeh, vychladnutú upraženú cibuľku s červenou paprikou, soľ, čierne korenie a 1/3 paradajkovej šťavy.
- Vychladnuté kapustné listy plníme pripravenou zmesou, ktoré zatočíme a na koncoch zatlačíme, aby nám zmes nevytiekla.
- Na dno hrnca dáme kapustné listy (voľné) a na ne poukladáme tie naplnené.
- Zalejeme zvyšnou paradajkovou šťavou, rozmiešanou s vodu a soľou. Varíme pomaly 40 minút.