Pohánkové fašírky s kokosovým pyré
Fašírky a zemiakové pyré patria ku klasických slovenským jedlám. Klasický recept však telo zanáša a oslabuje. Tento recept urobí presný opak – vaše telo vyživí a posilní. Príprava je veľmi jednoduchá a recept veľmi chutný. Vyskúšajte sami.
Zelený jačmeň - nápoj zdravia
Nie je nič lepšie ako začať svoj deň zeleným jačmeňom. Jeden pohár tohoto nápoja predstavuje dve porcie surovej zeleniny. Jeho príprava vám zaberie iba pár minút, no energiu vám vďaka svojmu zloženiu dodá na celý deň. Prečo je taký výnimočný a ako vám môže pomôcť? Čítajte ďalej.
Zeleninovo-tempehové mufiny
Mufiny majú radi všetci. Sú výborné či na cestovanie alebo len tak ako pochutina. Výhodou je, že si ich môžete prispôsobovať podľa svojej chuti a preferencií. Takýmito mufinmi posilníte svoj žalúdok a slezinu, no i pečeň a žlčník.
Zdravá kapustnica
Kapustnica poteší najmä v zimných mesiacoch, najmä v období Vianoc. Takúto dobrú, zdravú kapustnicu si však môžete dopriať kedykoľvek. Zdravá kapustnica vás zohreje, nasýti, posilnite vďaka nej pečeň a žlčník. Ako ju urobiť zdravo?
Fermentované potraviny
Máte radi zeleninu, no býva vám zima? Výbornou náhradou nielen v tomto období je fermentovaná zelenina. Fermentová zelenina je bohatým zdrojom priaznivých baktérií, enzýmov a vitamínov. Naučte sa ako správne takúto fermentáciu urobiť a aké sú jej výhody.
Očista hrubého čreva
Vedeli ste, že podľa východnej medicíny predstavuje hrubé črevo základ imunitného systému? Ak chcete teda posilniť svoju imunitu, venujte viac pozornosti svojim črevám. Očistu hrubého čreva by ste si mali robiť 2-krát ročne. Ako pri nej správne postupovať?