Ingrediencie
Pohankovo-cviklové fašírky
- pohánka
- cvikla
- mrkva
- hrášok
- rasca
- kurkuma
- chilli
- morská soľ
- sezamový olej
- vajíčko (alebo vajahit)
- hraška
- BIO kukuričné lupienky
Kokosovo-zemiakové pyré
- zemiaky
- rasca
- rastlinné maslo Alsan
- kokosová smotana (alebo ryžová/sójová)
- ryžové mlieko (alebo sójové/kokosové)
- soľ
Postup
Pohankovo-cviklové fašírky
- Cviklu a mrkvu si opražíme na suchej panvici.
- Pridáme do nich uvarenú pohanku, hrášok, korenie, soľ a vajíčko.
- Podľa potreby dohustíme hraškou.
- Z pripravenej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v rozdrvených kukuričných lupienkoch zmiešaných s hraškou.
- Obalené fašírky opečieme na malom množstve oleja z oboch strán (nakoľko máme potraviny predvarené, netreba dlhé vyprážanie).
Kokosovo-zemiakové pyré
- Zemiaky uvaríme spolu s rascou.
- Keď sú uvarené, zlejeme vodu.
- Pridáme mlieko, maslo, soľ, smotanu a celé rozmixujeme.
Rada na záver
Fašírky si môžete dochutiť podľa seba, podľa vlastných chutí. Takisto pyré môžete urobiť so smotanou, ktorá je vám blízka.
Ak sa chcete naučiť robiť viacero zdravých receptov a pochopiť, ako funguje zdravá strava, objednajte sa na osobnú konzultáciu alebo na súkromný kurz varenia.