Pohánkové fašírky s kokosovým pyré

Fašírky a zemiakové pyré patria ku klasických slovenským jedlám. Klasický recept však telo zanáša a oslabuje. Tento recept urobí presný opak – vaše telo vyživí a posilní. Príprava je veľmi jednoduchá a recept veľmi chutný. Vyskúšajte sami.

Ingrediencie

Pohankovo-cviklové fašírky

  • pohánka
  • cvikla
  • mrkva
  • hrášok
  • rasca
  • kurkuma
  • chilli
  • morská soľ
  • sezamový olej
  • vajíčko (alebo vajahit)
  • hraška
  • BIO kukuričné lupienky

Kokosovo-zemiakové pyré

  • zemiaky
  • rasca
  • rastlinné maslo Alsan
  • kokosová smotana (alebo ryžová/sójová)
  • ryžové mlieko (alebo sójové/kokosové)
  • soľ

Postup

Pohankovo-cviklové fašírky

  1. Cviklu a mrkvu si opražíme na suchej panvici.
  2. Pridáme do nich uvarenú pohanku, hrášok, korenie, soľ a vajíčko.
  3. Podľa potreby dohustíme hraškou.
  4. Z pripravenej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v rozdrvených kukuričných lupienkoch zmiešaných s hraškou.
  5. Obalené fašírky opečieme na malom množstve oleja z oboch strán (nakoľko máme potraviny predvarené, netreba dlhé vyprážanie).

Kokosovo-zemiakové pyré

  1. Zemiaky uvaríme spolu s rascou.
  2. Keď sú uvarené, zlejeme vodu.
  3. Pridáme mlieko, maslo, soľ, smotanu a celé rozmixujeme.

Rada na záver

Fašírky si môžete dochutiť podľa seba, podľa vlastných chutí. Takisto pyré môžete urobiť so smotanou, ktorá je vám blízka.

Ak sa chcete naučiť robiť viacero zdravých receptov a pochopiť, ako funguje zdravá strava, objednajte sa na osobnú konzultáciu alebo na súkromný kurz varenia.

Ďalšie články v kategórii

Recepty

Červená šošovica s pečenou zeleninou

Nemáte navarenú strukovinu? Nevadí, červená šošovica vás vždy zachráni. Jej príprava je veľmi rýchla a ako jediná nepotrebuje namáčanie. Uistite sa preto, že ju vždy budete mať po ruke. K tomu jednoduchá zeleninka, zrno a výživný recept je na svete.

Kategória
Recepty
11.5.2020
Čítať ďalej→

Šošovicová polievka

Kto by nemal rád šošovicovú!? Táto je veľmi jednoduchá a väčšinu surovín máme stále doma. Polievočka je výborná na večeru, na zahustenie si môžete do nej pridať zrno. Vyživí najmä našu slezinu a celé trávenie, no takisto posilní obličky.

Kategória
Recepty
10.5.2020
Čítať ďalej→

Učím sa od najlepších
odovzdávam to najlepšie

Akreditovaný terapeut metódy Cesta
Conscious company ltd., UK
Inštruktor jogy 1. kvalifikačného stupňa
Európska jogová akadémia, SR
Terapeut tradičnej čínskej medicíny
Akadémia tradičnej čínskej medicíny
Plant-based nutrition certificate program graduate
T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, eCornell, USA
Môj hlad po poznaní je neutíchajúci. Okrem vyššie uvedených certifikovaných programov som absolvovala stovky kurzov v oblasti seba rozvoja a zdravia. A stále absolvujem. V minulosti som tiež pracovala vo farmaceutickom priemysle, kde som mala možnosť vzdelávať sa u viacerých uznávaných lekárov v oblasti gynekológie, urológie, imunológie a dermatológie. Svoje poznatky som následne odovzdávala na mnohých konferenciach a prednáškach pre odbornú verejnosť.
Systemické konštelácie
Počatie a gravidita v čínskej medicíne
Nutričné poradenstvo a výživa
Tantra a zdravá sexualiita
Telové odzbrojovanie
Master lover online course
Self cervix, Being a lover
Kurzy Yoni masáž, Lingam masáž, Yoni vajíčko
Kurzy Ženská ejakulácia, Ženský orgazmus, Bondage, Vaginálne mapovanie a odzbrojovanie
Trauma release
Zdravé varenie - Makrobiotika, vegánska, vegetariánska a raw strava, strava podľa 5 elementov
Alternatívne smery - homeopatia, ajurvéda, meditácie, fytoterapia, naturopatia, očistné metódy, smiechoterapia, muzikoterapia
Masážne terapie - Reflexná terapia, su-jok terapia, shiatsu
Biológia ľudského tela a anatómia
Ženské semináre
Pobyt v tme
Mindfullness, Osho meditácie
Samovzdelávanie