Hlivovo-tempehový paprikáš
Paprikáš trošku nezvyčajným spôsobom, no samozrejme zdravým. Veľmi rýchlo pripravený, chutný a sýty. Takýto paprikáš vyživuje najmä našu pečeň a žlčník, no takisto slezinu a žalúdok.
Pohankové cestoviny so zeleninou
Veľa ľudí sa bojí jesť cestoviny, lebo sú vraj nezdravé. Ja si myslím, že keď si raz za čas uvaríte celozrnné cestoviny, dobre ich nakombinujete s ostatnými potravinami, tak môžu byť pre vás výživné a rozhodne nie nezdravé. Výborné môžu byť napr. na večeru. Tento recept môže byť pre vás inšpiráciou.
Kukuričný knedlík s dusenou zeleninou
Kto by nemal rád knedle, však?! No ako si ich pripraviť zdravo? Napríklad pomocou polenty. Okrem toho, že budú zdravé, budú aj veľmi rýchlo uvarené. No a čo viac už potrebujeme? Asi iba spapať.
Pšenová kaša s domácim džemom
Najlepšie zrno, aké si môžete zvoliť na raňajky, je rozhodne pšeno. Väčšina ľudí, keď začína s raňajkovými kašami, preferuje sladkú variantu. Ak sa aj vy rozhodnete pre túto možnosť, pšeno vám pomôže všetky jednoduché cukry lepšie stráviť. Príprava je rýchla a jednoduchá a to ja mám vždy rada.
Kam sa ísť na Slovensku najesť
Častokrát sa ma pýtate, že kam sa chodím najesť. No, pravdu povediac, ja sa do reštaurácia dostanem nie veľmi často, nakoľko preferujem doma varenú stravu. Niekedy však aj ja dostanem chuť vypadnúť von, prípadne osláviť nejakú príležitosť či sa skrátka iba niekde najesť keď nestíham variť. Rozhodla som sa pre vás teda spísať reštaurácie, v ktorých by som sa ja sama najedla.
Cuketové lazane
Tak toto je fakt pecka! Klasické lazane sú určite veľmi chutné, no nedá sa povedať, že by boli aj veľmi zdravé. Preto vám prinášam recept, ktorý je nie len chutný, ale aj veľmi výživný. A samozrejme jednoduchý. Takéto lazane vyživia najmä našu slezinu a žalúdok.