Ingrediencie
- údený tempeh
- kyslá kapusta
- cibuľa
- sladká červená paprika
- tofunéza
- sezamový olej
- voda
Postup
- Cibuľu a na malé kúsky nakrájaný tempeh si opražíme na oleji.
- Podlejeme trochou vody, pridáme červenú papriku a necháme dusiť asi 10 min.
- Potom pridáme najemno nasekanú kyslú kapustu, premiešame a dusíme ďalších 5 min.
- Nakoniec pridáme tofunézu.
Segedín môžeme podávať s pšenovým knedlíkom, polentou alebo akoukoľvek inou obilninou, ktorú máme pripravenú.
Rada na záver
Ak máte radi segín pikatný, pridajte si do neho trochu chilli. Výhodou tohto segedínu je, že príprava trvá krátko, ale za to jeho výživná hodnota dlho. U klasického je to presne naopak – dlhá príprava, výživná hodnota žiadna.
Prečítajte si, prečo je kyslá kapusta vo vašej strave doležitá.
Chcete sa naučiť o zdravom varení viac? Kontaktujte ma.