Ingrediencie
- šošovicový hamburger (Sunfood)
- hrachová kaša (žltý polený hrach, soľ, tahini)
- uvarená pohánka
- rôzna zelenina na šalát
- umeocot
Postup
- Hamburger s pohánkou dáme zohriať do rúry na 10 min.
- Na panvičke si zohrejeme hrachovú kašu, ktorá bude slúžiť ako omáčka. Namiesto nej môžete použiť akúkoľvek inú zdravú omáčku, napr. humus, cviklovú či mrkvovú pomazánku, tahiny, prípadne zdravšiu horčicu či kečup.
- Pohánku môžete dochutiť Tebi droždím, prípadne sójovou omáčkou.
- Podávame s malou miskou zeleninového šalátu, dochuteného ume octom.
Takáto večera vyživí vaš obličky, srdiečko a aj slezinu s žalúdkom. Vhodnejšia je skôr v chladnejších dňoch, nie moc na leto.