Ingrediencie
- mandle v šupke
- voda
- sójová omáčka
Postup
- Mandle si dáme na 1-2 hod namočiť.
- Vodu zlejeme a mandle pražíme na suchej panvičke. Pražíme ich dovtedy, kým sa nevyparí všetká voda a kým nezačnú tmavnúť. Odporúčam ich po vyparení vody stále miešať, čím zabránite pripáleniu.
- Horúce mandle preložíme do misky, kde ich polejeme kvalitnou sójovou omáčkou (musíte to urobiť ešte kým sú horúce).
Mandle môžete nahradiť aj inými orechami, napr. kešu, lieskovcami, či vlašskými. Takúto maškrtu si môžete dopriať medzi jedlami (ako desiatu či olovrant), prípadne ich použiť k hlavnému jedlu, napr. do raňajkovej kaši uvarenej na slano. Tento recept má jednu nevýhodu - takto pripravené oriešky sú tak chutné, že je problém ich prestať jesť :)