Paradajková polievka s "mäsovými" guličkami

Paradajková polievka patrí ku klasikám na Slovensku. Veľa ľudí ju konzumuje s mäsovými guličkami. Ja vám prinášam jej zdravšiu verziu. Vďaka nej vyživíte svoje srdce, pečeň a hrubé črevo. Guličky môžete použiť do akejkoľvek inej polievky alebo aj samostatne.

Ingrediencie

Polievka

  • 100% BIO paradajkový pretlak
  • špaldová múka (pohánkova, kukuričná)
  • sezamový olej
  • voda
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • bazalka (prípadne iné korenie podľa chuti)
  • chilli korenie

Guličky

  • 1 údený tempeh
  • 1 šálka predvarená jasmínová ryža
  • 1 vajíčko vajahit
  • soľ
  • korenie garam masala
  • čierne korenie
  • špaldová múka

Postup

Polievka

  1. Na oleji si urobíme zápražku zo špaldovej múky - do zohriatého oleja dáme trochu múky a miešame, aby nevznikli hrudky.
  2. Podlejeme trochou vody.
  3. Do zápražky pridáme bio paradajkový pretlak (paradajkovú šťavu) a pridáme horúcu vodu. Jej množstvo závisí od toho, akú hustú chcete polievku.
  4. Na koniec pridáme soľ, čierne korenie, bazalku a chili korenie – každý podľa svojej chuti.

Guličky

  1. Tempeh nastrúhame nahrubo.
  2. Pridáme ryžu, vajíčko, koreniny a všetko spolu dobre premiešame.
  3. Z pripravenej zmesi tvarujeme guličky, ktoré následne obalíme v špaldovej múke a dáme variť do paradajkovej polievky.
  4. Varíme 30 minút.

Tip

Neodporúčam jesť paradajkovú polievku veľmi často - paradajky nie sú najvhodnejšou zeleninou. Zaťažujú nadobličky a ľudia, ktorí ich papajú často, sú väčšinou leniví /presne tak ako paradajky/.

Ďalšie články v kategórii

Recepty

Červená šošovica s pečenou zeleninou

Nemáte navarenú strukovinu? Nevadí, červená šošovica vás vždy zachráni. Jej príprava je veľmi rýchla a ako jediná nepotrebuje namáčanie. Uistite sa preto, že ju vždy budete mať po ruke. K tomu jednoduchá zeleninka, zrno a výživný recept je na svete.

Kategória
Recepty
11.5.2020
Čítať ďalej→

Šošovicová polievka

Kto by nemal rád šošovicovú!? Táto je veľmi jednoduchá a väčšinu surovín máme stále doma. Polievočka je výborná na večeru, na zahustenie si môžete do nej pridať zrno. Vyživí najmä našu slezinu a celé trávenie, no takisto posilní obličky.

Kategória
Recepty
10.5.2020
Čítať ďalej→

Učím sa od najlepších
odovzdávam to najlepšie

Akreditovaný terapeut metódy Cesta
Conscious company ltd., UK
Inštruktor jogy 1. kvalifikačného stupňa
Európska jogová akadémia, SR
Terapeut tradičnej čínskej medicíny
Akadémia tradičnej čínskej medicíny
Plant-based nutrition certificate program graduate
T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, eCornell, USA
Môj hlad po poznaní je neutíchajúci. Okrem vyššie uvedených certifikovaných programov som absolvovala stovky kurzov v oblasti seba rozvoja a zdravia. A stále absolvujem. V minulosti som tiež pracovala vo farmaceutickom priemysle, kde som mala možnosť vzdelávať sa u viacerých uznávaných lekárov v oblasti gynekológie, urológie, imunológie a dermatológie. Svoje poznatky som následne odovzdávala na mnohých konferenciach a prednáškach pre odbornú verejnosť.
Systemické konštelácie
Počatie a gravidita v čínskej medicíne
Nutričné poradenstvo a výživa
Tantra a zdravá sexualiita
Telové odzbrojovanie
Master lover online course
Self cervix, Being a lover
Kurzy Yoni masáž, Lingam masáž, Yoni vajíčko
Kurzy Ženská ejakulácia, Ženský orgazmus, Bondage, Vaginálne mapovanie a odzbrojovanie
Trauma release
Zdravé varenie - Makrobiotika, vegánska, vegetariánska a raw strava, strava podľa 5 elementov
Alternatívne smery - homeopatia, ajurvéda, meditácie, fytoterapia, naturopatia, očistné metódy, smiechoterapia, muzikoterapia
Masážne terapie - Reflexná terapia, su-jok terapia, shiatsu
Biológia ľudského tela a anatómia
Ženské semináre
Pobyt v tme
Mindfullness, Osho meditácie
Samovzdelávanie