Ingrediencie
Polievka
- 100% BIO paradajkový pretlak
- špaldová múka (pohánkova, kukuričná)
- sezamový olej
- voda
- morská soľ
- čierne korenie
- bazalka (prípadne iné korenie podľa chuti)
- chilli korenie
Guličky
- 1 údený tempeh
- 1 šálka predvarená jasmínová ryža
- 1 vajíčko vajahit
- soľ
- korenie garam masala
- čierne korenie
- špaldová múka
Postup
Polievka
- Na oleji si urobíme zápražku zo špaldovej múky - do zohriatého oleja dáme trochu múky a miešame, aby nevznikli hrudky.
- Podlejeme trochou vody.
- Do zápražky pridáme bio paradajkový pretlak (paradajkovú šťavu) a pridáme horúcu vodu. Jej množstvo závisí od toho, akú hustú chcete polievku.
- Na koniec pridáme soľ, čierne korenie, bazalku a chili korenie – každý podľa svojej chuti.
Guličky
- Tempeh nastrúhame nahrubo.
- Pridáme ryžu, vajíčko, koreniny a všetko spolu dobre premiešame.
- Z pripravenej zmesi tvarujeme guličky, ktoré následne obalíme v špaldovej múke a dáme variť do paradajkovej polievky.
- Varíme 30 minút.
Tip
Neodporúčam jesť paradajkovú polievku veľmi často - paradajky nie sú najvhodnejšou zeleninou. Zaťažujú nadobličky a ľudia, ktorí ich papajú často, sú väčšinou leniví /presne tak ako paradajky/.