Ingrediencie
Guláš
- údený tempeh
- uvarená veľká fazuľa
- uvarený cícer
- cibuľa
- červená mletá paprika
- BIO kečup
- chilli
- morská soľ
- strúčik cesnaku
- majoránka
- voda
Halušky
- špaldová múka
- 1 vajahit vajíčko
- morská soľ
- voda
- sezamový olej
Postup
Guláš
- Na oleji speníme cibuľu.
- Pridáme na malé kocky nakrájaný tempeh a opražíme ho.
- Potom pridáme uverenú fazuľu a cícer (uvarené s morskou soľou a morskou riasou), červenú mletú papriku, bio kečup, chilli, soľ, strúčik roztlačeného cesnaku a majoránku.
- Zalejeme trochou vody z uvarenej fazule a necháme variť 30 minút. Podávame so špaldovými haluškami.
Halušky
- Všetky ingrediencie zamiešame a urobíme vláčne cesto (nesmie byť husté, skôr redšie).
- Do vriacej vody pomocou haluškára pretláčame cesto a necháme ich variť.
- Keď halušky vyplávajú na povrch, sú uvarené.
- Halušky scedíme a opláchneme.
Tip
Guláš môžete podávať aj so zemiakmi, prípadne so špaldovým alebo pšenovým knedlíkom.