Ingrediencie
- červená quinoa
- pšeno
- hokaido
- veľká tmavá fazuľa
- dusená zelenina
- tahini
- Tamari
- pomleté ľanové semiačka
Postup
- Hokaido si nakrájame na malé kúsky a dáme variť do vody.
- Keď voda zovrie, pridáme štipku soli. Varíme cca 15 min, kým je hokaido mäkké.
- Do dusenej zeleniny pridáme uvarenú veľkú fazuľu (fazuľu si môžete pripraviť dopredu francúzskou sterilizáciou), chvíľku spolu ešte podusíme.
- Na konci pridáme trošku Tamari a tahini.
Ja som použila na dusenú zeleninu cuketu, paradajku, sušenú paradajku, hríby a cibuľu. Vy môžete použiť akúkoľvek máte doma.
Podávame s quinoou zmiešanou s pšenom a s malým zeleninovým šalátom. Zrno posypeme semiačkami.Takýto pokrm vyživí najmä vašu slezinu a žalúdok, no takisto obličky a močový mechúr.